تبلیغات در دنباله
جواب‌ها
جوابی برای این لینک فرستاده نشده
 جزییات لینک
آمار سایت
بازدید امروز : 42009
بازدید دیروز : 195503
کل بازدیدها : 84303490
کاربران آنلاین : 1 نفر
مهمانان آنلاین : 191 نفر
کل کاربران : 29346 نفر
جدیدترین کاربر : keyvan1354
انجام شد
19
اما وقتی بحث جدی‌تر میشود و به قول پروفسور زهتابی کار به «سن او سان، من ده بویام» می‌کشد، دیگر بحث فرق می‌کند؛ اینجا دیگر جای آن نیست من دوست فارسی زبان خود را به قهوه‌خانه ببرم و عاشیق را به او نشان بدهم و با تمنا به چشمان او بنگرم که آیا چیزی از سر تحسین خواهد گفت یا نه؟ نه، دوستان در این فضای هویتی جدید، آذربایجان در قهوه‌خانه، ساز عاشیق و شعرهای قوشما - گرایلی حکیمه بلوری و مدینه گلگون خلاصه نمی‌شود. اینجا دیگر گلشیری و شاملو برای من نماد آن شاعر و آفرینشگر آرمانی نیستند که دنبالشان راه بیفتم و رد پایشان را به دریوزگی بو بکشم. داستان نویس آرمانی من ـ من نوعی در این فضای هویتی جدیدـ ایواز طاها است و شاعر آرمانی من هادی قاراچای، محمدرضا لوایی و… اینجا من هر کلمه‌ای که به غیر از زبان خودم بنویسم به تعبیر آن نویسنده‌ی‌ الجزایری تیری است که به سوی خود شلیک می‌کنم.
Yorgun  Yorgun | ارتقاء : حدود 3 سال و 10 ماه قبل | ارسال : حدود 3 سال و 10 ماه قبل
  • 0
hich hich حدود 3 سال و 10 ماه قبل گفت :
ایرانی بودن بدون عطار، کاشغرلی، نظامی، حافظ، حسن اوغلو، نسیمی، فضولی، جامی، نوایی، مختومقلی فراغی و در دوران مدرن نیز بدون هدایت، حبیب ساهر، نیما، شهریار، شاملو، سهند، گنجعلی صباحی و … معنایی ندارد و همه اینها یعنی ایران و زبانهای ایرانی
  • 0
hich hich حدود 3 سال و 10 ماه قبل گفت :
کردها، بلوچها و دیگران هم میتوانند شخصیتهای خود را به این جمله اضافه کنند.

  • -1
hich hich حدود 3 سال و 10 ماه قبل گفت :
ترک تباران فارسی نویسی چون مولوی،
چطور میشه ثابت کرد که مولوی ترک بوده؟ در حالی که تا آخر عمرش حتی تمام دورانی که بین ترک ها زندگی کرد هم ، کلمه ای به ترکی ننوشت؟
  • +7
mehran mehran حدود 3 سال و 10 ماه قبل گفت :
مقاله ای منطقی و به دور از جنجاله. به نظر من هم باید یه تعریف جدی تر از هویت قومی در این منطقه ارایه بشه.
  • -1
hich hich حدود 3 سال و 10 ماه قبل گفت :
مقاله ای منطقی و به دور از جنجاله. به نظر من هم باید یه تعریف جدی تر از هویت قومی در این منطقه ارایه بشه.

درسته ... منم با همه ی حرفاش موافقم. سوال من فقط راجع به مولویه
  • -1
hich hich حدود 3 سال و 10 ماه قبل گفت :
به چه دلیل یه شاعر در میان هم نژادها و هم زبانهاش( البته به قول شما) بره و تا پایان عمرش اونجا زندگی کنه ولی چند کتاب عظیم به زبان دیگه ای بنویسه؟
  • -1
hich hich حدود 3 سال و 10 ماه قبل گفت :
مولوی در محدوده ی ایران بزرگ منولد شد ولی بخش بزرگ زندگیش رو در خارج از این محدوده یعنی آسیای صغیر گذروند. بنابر این اگه بر فرض مساله ی زبان رسمی کشوری که توش زندگی می کرد رو هم در نظر بگیریم ، هیچ اجباری در فارسی حرف زدن نداشته
  • +5
mehran mehran حدود 3 سال و 10 ماه قبل گفت :
هیچ عزیز
این قصه سر درازی داره. می ترسم واردش بشیم بحث جدی مقاله رو تحت الشعاع قرار بده.
  • +6
mehran mehran حدود 3 سال و 10 ماه قبل گفت :
اما نوشتن به زبان دیگه بسیار اتفاق می افته. مثلن کثیری نویسنده ی ایرانی که صرفن عربی نوشتن و تو دوران معاصر اقبال که شعراش فارسیه.
  • -2
hich hich حدود 3 سال و 10 ماه قبل گفت :
بسیاری از نویسنده های فارسی به عربی نوشتند ولی همون ها به فارسی هم نوشتند ولی آیا مولوی به ترکی چیزی نوشته؟
  • -2
hich hich حدود 3 سال و 10 ماه قبل گفت :
این قصه سر درازی داره. می ترسم واردش بشیم بحث جدی مقاله رو تحت الشعاع قرار بده.

میدونی مهران؟ این یه درد بزرگه ... ادبیات عظیم فارسی رو کسی نمیتونه انکار کنه. مولوی و .... مال دوره ایند که چندان اجباری در زبان رسمی هیچ سرزمینی نبوده... میگیری چی میگم؟ منظورم اینه که مولوی اجباری در فارسی نوشتن نداشته و مسلما اونقدر استعداد داشته که اگه زبان مادریش ترکی بوده ، به اون زبان هم شاهکار خلق کنه.
این کامنت توسط hich در ۱۱ تير ویرایش شد
  • -2
hich hich حدود 3 سال و 10 ماه قبل گفت :
بحث این مقاله خیلی جالب و عالیه ... از روز اول که من وارد دنباله شدم اینو به ترک های دنباله فهموندم که من یکی از آرزوهام اینه که ترک های ایران بتونن درخشانترین آثار به زبان ترکی رو خلق کنن. چه در ادبیات و چه در موسیقی و سینما ولی دوستان تجزیه طلب ، این حرف منو به حرف نازی های آلمان تشبیه کردن
  • +8
mehran mehran حدود 3 سال و 10 ماه قبل گفت :
متوجه هستم منظورتونو. اما این مساله به واسطه ی اجبار نیست. حقیقت ماجرا اینه که ترک بودن یا فارس بودن یه شاعر برای شخص من بی اهمیته. آثار گران سنگی به فارسی داره و کافیه برای محترم بودن در زبان فارسی.
اما باز می گم بحث اجبار نیست. مگه اقبال مجبور بوده یا نظامی؟ این ها که به وضوح فارس نبودند؟
یا فارابی مجبور بوده به عربی بنویسه؟ مساله حضور زبان دوم (Second language) با حتا زبان خارجی (Foreign language)گاهی، به هنوان ادبیات غالبه عصره.
این یکی از فاکتورهاست.
  • +1
arash1973 arash1973 حدود 3 سال و 10 ماه قبل گفت :
میشود ترک بود و ایرانی بود


این مطلب مسئله ای که باید بیشتر روی اون کار کرد. باعث می شه که اختلاف نژادی و قومی کم شه و پذیرفت که زبانهای مختلف و قومهای مختلف ایرانی می تونن کنار هم زندگی کنن با احترام به هویت قومی هم.
  • -1
mehrdad mehrdad حدود 3 سال و 10 ماه قبل گفت :
مهران خان کاربر گرامی. اجازه بدهید نظرم را بسیار بی پرده نسبت به بیانات و آرای شما راجع به مسئله ترک و فارس (در این مدتی که شما را می شناسم در این سایت) ابراز کنم. گر چه میدانم این مدت آشنایی کوتاه هیچ ملاک قاطعی برای قضاوت نیست ولی به هر روی اهل نگاه داشتن حرف دلم نیستم پس می گویم:
جناب آقای مهران به نظر این حقیر طرز فکر و بیانات شما در رابطه قضیه ترک و فارس بسیار خطرناک تر برای تمامیت ارضی ایران و بسیار مشمئز کننده تر نسبت به نطرات کاربری چون یاکاموز است!
شما دائمن در اینجا با زیرکی مثال زدنی یکی به میخ می زنید و یکی به نعل! دوست عزیز با یک مشت کودک که طرف نیستید! وقتی می پرسم شما جدائی طلبید می گوئید خیر! حالیا که از نظرات شما جدائی طلبانه تر در اینجا ندیده ام! مرد باشید و به آنچه به واقع معتقدید اذعان کنید. کسی با شما کاری ندارد. شما آزادید هر نظری داشته باشید ولی اینکه هی در اینجا زیر پرچم ترکیه سینه بزنید و هر از گاهی ایران ایران کنید راستی اصلن جوانمردانه نیست. هست؟!
شما درخواست گذاشتن پرچم ترکیه را به مدیر دادید. چرا؟! مگر ترکی ایرانی همان ترکی استامبولیست؟! چرا فقط برای ترک های انگشت شمار جدائی طلب قلب فوق دموکراتتان می طپد؟! چرا پرچم ترکمنستان برای ترکمنهای ایران پرچم ارمنستان برای ارامنه ایران
پرچم افغانستان برای افغانهای ایران و و و برای شما اهمیت ندارد و فقط ترکیه مهم شده؟!
گاه و بیگاه به انحائ مختلف میگوئید:حقیقت ماجرا اینه که ترک بودن یا فارس بودن یه شاعر برای شخص من بی اهمیته
ولی با عرض معذرت دروغ می گوئید. شما علنن دارید مولوی را ترک می کنید!!! حجت شما: این قصه سر درازی داره. می ترسم واردش بشیم بحث جدی مقاله رو تحت الشعاع قرار بده
خیــــــر عزیزم! این قصه هیچ سر درازی نداره!! مگر سر نخش آمده باشه در استرالیا خدمت شما که خوشحال می شویم همه با هم استفاده کنیم از این دریای قصه های دراز شما.(قصه دراز دیگرتان هم علامت راک بود که قرار بود تعریف کنید که چگونه از راک موزیک دزدیده شد و رسید به پان ترکها!!!)
لابد اگر من هم کتابی به فارسی در چین چاپ کنم و بمیرم و هزار سال بعد معروف شوم امثال شما در آنزمان می گوئید مهرداد چینی بوده!!!. به هر روی قصد تطویل این نوشته را ندارم و فقط خواهش من از شما اینست اگر آنقدر محافظه کارید که نمی خواهید نیت واقعیتان را فاش کنید لا اقل ملت را ... فرض نکنید. خدا پدر یاکاموز را بیامرزه که لااقل آنچه هست رو فریاد می کنه. پیروز باشید...
این کامنت توسط mehrdad در ۱۲ تير ویرایش شد
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • تمام نظرات
برای نظر دادن وارد اکانت خود شوید